Nieuwe Beaufort Advanced Houtkachels

De nieuwe Beaufort Advanced houtkachels zorgen voor een kleine revolutie

Bent u klaar voor een kleine revolutie op de houtkachelmarkt? Beaufort introduceert namelijk vol trots de Advanced –serie. Houtkachels die op een rendementsvolle wijze veel warmte en gezelligheid produceren.

Beaufort houtkachels zijn een feestje om te gebruiken. Elke (koude) dag opnieuw. Zo bieden ze altijd uitstekend zicht op het vuur, is hout gemakkelijk bij te vullen en stookt elk model uitermate zuinig. Dit laatste komt onder andere door het Triple Pilot-systeem. Hierdoor hebben ze een zeer hoog rendement. Nou klinkt dat wat droogjes, maar u kunt ook echt wel meer genieten van de Beaufort houtkachels. Om meerdere redenen zelfs. De nieuwe Beaufort Advanced houtkachels bewijzen dat!

Oude en nieuwe generatie
Deze spiksplinternieuwe houtkachel-lijn is deels gebaseerd op de gerenommeerde Beaufort Classic –serie die al jaren zeer geliefd is onder warmteliefhebbers. De Beaufort-ontwerpers zijn echter opnieuw naar de tekentafel gegaan. In hun ontwerpproces hebben ze bepaalde vertrouwde elementen overgenomen, terwijl ze op andere vlakken juist compleet nieuwe innovaties hebben bedacht. Zo krijgt u een houtkachel die het beste van twee verschillende generaties moeiteloos combineert!

De grootste veranderingen hebben op cosmetisch vlak plaatsgevonden. De Advanced houtkachel is net even een stukje strakker dan z’n broertje de Classic. Zo is de deurgreep onder handen genomen en heeft zo een tijdloze uitstraling meegekregen. Ook is het logo van Beaufort op een zeer fraaie, maar discrete wijze in het glas gesneden. Dit maakt het plaatje meer dan compleet. De bedieningsknoppen aan de zijkant bieden extra veel gemak. Met de komst van de Beaufort Advanced is het niet alleen een kwestie van betere techniek dan de Beaufort Classic, maar ook een kwestie van smaak. De Classic is een klassieke, stoere kachel met het outdoor gevoel en de Advanced is strak en modern.

Vermogen & rendement
Alle Beaufort houtkachels zijn zuinige krachtpatsers. Dat geldt vooral voor de modellen binnen de Beaufort Advanced-serie. Net zoals bij de Classic zijn er weer drie varianten met een vermogen van 6, 8 of 11 kW. De kachels variëren daarbij ook in formaat, waarbij de 11 kW de grootste is en 6 kW de kleinste. Wat ze echter allemaal delen is de zuinigheid in stoken. Zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. De technische verschillen tussen de Advanced en de Classic zijn vooral goed in een laboratorium vast te stellen. Door het toepassen van een tweede remplaat bij de Advanced is deze nóg zuiniger en wordt de uitstoot van fijnstof nog verder verminderd. Daarnaast heeft de Advanced de mogelijkheid tot aansluiting van externe beluchting (standaard aan de onderkant, optioneel aan de achterzijde). Dit is vooral praktisch bij woningen met een mechanisch ventilatiesysteem. Zowel de Classic als de Advanced -kachels hebben een vermiculieten binnenwerk. Hierdoor kunnen ze aan de hoge eisen van zuinig stoken voldoen. Vermiculiet zorgt voor een optimale isolatie van de verbrandingskamer, waardoor er een hoge temperatuur in de kachel ontstaat. Hierdoor behalen de Beaufort’s lagere emissiewaarden en een hogere rendement. Zo bent u klaar voor een warme en (milieu)zuinige toekomst!

Hebt u interesse gekregen in de Advanced houtkachels van Beaufort? Vraag dan om meer informatie bij uw haardenspecialist.