Bereidingstijd: | Langer dan 2 uur |
Gang: | Hoofdgerecht |
Keuken: | Belgische keuken |
Smaak: | Hartig |
Techniek: | Bakken in oven |
Personen: | 4-5 |
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 800 gr. runder poulet
- bloem
- 30 gr. boter
- 1 flesje trappisten dubbel bier
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 1 runderbouillonblokje
- 3 kruidnagels
- 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat
- 1 kg aardappelen
Benodigdheden
- voorverwarmde oven
- koekenpan
Voorbereiding
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook.
Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes.
Bestrooi met zout en peper en haal het vlees lichtjes door de bloem.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier.
Laat het gerecht ca 2½ uur zachtjes stoven in de oven.
Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze tot dat ze goudbruin zijn.