Stoofvlees met frietjes

Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgische keuken
Smaak: Hartig
Techniek: Bakken in oven
Personen: 4-5

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 800 gr. runder poulet
  • bloem
  • 30 gr. boter
  • 1 flesje trappisten dubbel bier
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 kruidnagels
  • 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat
  • 1 kg aardappelen

Benodigdheden

  • voorverwarmde oven
  • koekenpan

Voorbereiding

Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook.
Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes.
Bestrooi met zout en peper en haal het vlees lichtjes door de bloem.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier.
Laat het gerecht ca 2½ uur zachtjes stoven in de oven.
Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze tot dat ze goudbruin zijn.