Krokante schnitzel met ham/kaas korstje

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Smaak: Anders
Personen: 4

Ingrediënten

  • 4 schnitzels
  • 1 wijnglas witte wijn of sherry
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peper, zout
  • 2 flinke eetlepels paneermeel
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 50 gram reepjes achterham
  • 1 afgestreken eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels koffiemelk of room
  • 1 eetlepel boter

Benodigdheden

  • voorverwarmde oven
  • schaal

Voorbereiding

Kruid de schnitzels met wat peper en zout.
Let op met het zout, want de ham en de kaas kunnen ook zout zijn.
Giet de wijn en de olie door elkaar in de ovenschaal.
Roer de paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes. mosterd en koffiemelk of room door elkaar.
Het moet een smeuïge massa worden, dus eventueel nog wat koffiemelk toevoegen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven en leg de schnitzels in de schaal.
Bedek de schnitzels aan een zijde met het hamkaasmengsel.
Leg op elke schnitzel een klontje boter.
Bak de schnitzels 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.