Bereidingstijd: | 10-20 minuten |
Gang: | Voorgerecht |
Keuken: | Belgische keuken |
Smaak: | Hartig |
Personen: | 4 |
Ingrediƫnten
- 1 pistolet of een dikke snee brood of stokbrood
- 1 dikke tomaat (evt. blik tomatenblokjes)
- teentje knoflook
- sneetjes cambozola kaas of geraspte oude kaas
- peper naar smaak
- 3 pijpjes bieslook
Benodigdheden
- voorverwarmde oven
Voorbereiding
Het teentje knoflook pellen.
De tomaat pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.
De pistolet doormidden snijden en toasten, of de boterham toasten.
De oven voorverwarmen.
Bereidingswijze
De nog warme toast inwrijven met het teentje knoflook.
Verdeel er de tomatenblokjes over.
Even met de pepermolen erover en dan de sneetjes kaas erover verdelen.
Erop toezien dat de kanten van het brood goed afgedekt zijn – voorkomt verbranden.
Zet onder de oven (niet te kort bij zodat de kaas mooi kan smelten).
Wanneer mooi gesmolten er bieslook over snippere