Bereidingstijd: | 20-30 minuten |
Gang: | Hoofdgerecht |
Keuken: | Grieks |
Smaak: | Hartig |
Personen: | 4-5 |
Ingrediƫnten
- 600 gr. riblappen of runderlappen, in grove stukken
- 2 eetlepels rode – wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
- 4 tomaten, in partjes
- 2 gele paprika’s, in grove stukken
- 200 gr. Griekse feta (kaas)
Benodigdheden
- voorverwarmde oven
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Bereidingswijze
In ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Smaken 15 min laten intrekken.
Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren.
Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven.
Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaar stoven.
Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen.
Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen.
Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.