Gehaktbrood

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaanse
Smaak: Hartig
Personen: 4-5

Ingrediënten

  • 500 gr. gehakt
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 kleine bospeen in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
  • 40 gr paneermeel
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout
  • snufje 4- seizoenen peper vers gemalen

Benodigdheden

  • voorverwarmde oven
  • 1 cakevorm van ca. 25 cm

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Vet de cakevorm in met een halve eetlepel olie.
Kneed in een kom het rundergehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het rundergehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad.
Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het gehaktbrood in plakken.