Chocoladecake

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Engelse keuken
Smaak: Zoet
Personen: 4

Ingrediënten

  • 30 gr. bloem, gezeefd
  • 50 gr. poedersuiker, gezeefd
  • 75 gr. gemalen amandelen
  • 2 eiwitten, licht geslagen
  • 80 gr. boter, gesmolten, plus extra insmeren
  • 160 gr. donkere chocolade, gesmolten
  • 8 x 10 gr. vierkantjes donkere chocolade

Benodigdheden

  • voorverwarmde oven
  • cake vormpjes

Bereidingswijze

Doe de bloem, poedersuiker, amandelen, eiwitten, boter and chocolade in een kom en
roer goed door tot het een geheel is.
Doe de helft van de mix 4 x ½ gevuld ovenvaste vorm.
Doe 2 chocolade vierkantjes per cakeje bovenop het beslag en verdeel vervolgens
het resterende beslag over de vormpjes.
Bak 20 min of tot ze gaar zijn vloeibaar in het midden. 5 min in de vormpjes laten staan.
Daarna kun je ze uit de vormpjes halen.