Appeltaart met puddinglaag

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Keuken: Nederlands
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Banket
Personen: 10

Ingrediƫnten

Het deeg

  • 250 gram gezeefde bloem
  • 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 125 gram suiker
  • 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemperatuur zijn)

De vulling

  • 5 goudrenetten
  • 125 gram suiker
  • 1 pakje vanille

Kookpudding

  • 1 zakje vanillesuiker; 750 ml.
  • slagroom; 750 ml.

Benodigdheden

  • voorverwarmde oven
  • springvorm van 28 cm
  • bakpapier
  • pan
  • garde
  • kom
  • zeef
  • aluminium folie

Bereidingswijze

Kneed de bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei samen tot een soepel deeg
(met de hand goed kneden in 10 min.).
Vul nu een ingevette met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten
met bakpapier bekleden.
Schil nu de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm.
De hele vorm moet goed gevuld zijn.
Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en
150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn).
Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken)
en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom.
Zet de pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook.
Schep nu de pudding over de appels in de vorm.
Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Let op: op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is
dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen.
De taart is het aller-lekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!