Bereidingstijd: | 30-60 minuten |
Gang: | Hoofdgerecht |
Keuken: | Franse keuken |
Smaak: | Pittig |
Techniek: | Bakken in oven |
Personen: | 4-5 |
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 1 dikke prei
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 courgette
- 300 gram gehakt
- zout en vers gemalen peper
- 1 zakje aardappelschijfjes (450 gram)
- 1 pot aardappel anders (pikant)
- 150 gram geraspte kaas
Benodigdheden
- voorverwarmde oven
- mes
- ovenschaal
- koekenpan
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes, snijd ook de courgette in plakken.
Vet een grote, lage ovenschaal in en leg de plakken courgette op de bodem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak eerst de uienringen zachtjes glazig.
Verdeel ze over de courgette. Bak de preiringen in dezelfde koekenpan beetgaar en
verdeel ze over de ui.
Bak de champignons op hoog vuur bruin en verdeel ze ook over de groenten.
Bak in dezelfde pan het gehakt al omscheppend rul en breng het op smaak met zout en
versgemalen peper.
Schep het gehakt op de groenten. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes
en verdeel de aardappel anders erover.
Strooi de kaas erover en laat de schotel in de oven ca .40 minuten mooi goudbruin worden.