Duurzaam & het milieu

De Beaufort kachels zorgen goed voor het milieu

Het stoken met een houtkachel is een duurzame manier van verwarmen. Houtkachels verwarmen uw huis namelijk milieuneutraal. Dat komt omdat hout een natuurlijke brandstof is die door het duurzaam aanplanten van bossen weer aangevuld wordt. Daarom valt hout ook onder de noemer hernieuwbare energie. Het verwarmen met een houtkachel, zoals de Beaufort Classic of de Beaufort Advanced, is vriendelijk voor het milieu omdat bomen tijdens het groeiproces CO2 uit de atmosfeer halen. Als hout vervolgens in een bos gaat verrotten komt er ongeveer evenveel CO2 vrij als bij het verbrandingsproces van hout, het is dus slimmer om het hout te gebruiken in een houtkachel voor het duurzaam verwarmen van uw woning. Omdat bomen eerst CO2 opnemen en daarna ongeveer evenveel CO2 vrijgeven (hetzij door verrotting, hetzij door verbranding), komt er per saldo geen CO2 vrij in het milieu. 

Als u kiest voor het stoken op hout met de Beaufort Classic, Advanced of Match stookt u helemaal milieubewust omdat uw Beaufort het maximale rendement uit elk blok hout haalt en de gebruikte technieken in de Beaufort Houtkachels zorgen voor een minimale emissie van fijnstof. Alle houtgestookte haarden van de Beaufort voldoen aan de Ecodesign norm. Klik hier voor de energielabels van de Beaufort kachels.

Met de techniek en het rendement van de Beaufort houtkachels kunt u het milieu een geweldige dienst bewijzen en tegelijkertijd een fikse besparing realiseren op uw energiekosten. 

Houtkachelduurzaam

TIJD VOOR ACTIE

Tijd voor actie dus….. Wilt u het milieu niet belasten en nu écht aanzienlijk gaan besparen op uw energiekosten? Kies dan voor het stoken op hout met de Beaufort houtkachels! U zult zien dat er dan echt iets gaat gebeuren met uw energierekening. Het stoken met een houtkachel zoals de Beaufort Advanced, de Classic of de Match heeft natuurlijk ook nog andere voordelen. U haalt echte sfeermakers in huis, het wordt de nieuwe lievelingsplek van mens en dier: dicht bij de kachel. Zo zult u over een poosje niet meer kunnen zonder de gezellige warmte en de sfeer die een Beaufort houtkachel met zich meebrengt. Daarnaast wordt u meerdere keren warm en blijft u er lekker fit bij. Want laten we eerlijk zijn, een houtkachel vergt wel wat extra werkzaamheden om de voorraad hout op peil te houden. Een Beaufort houtkachel is dus goed voor uw eigen gezondheid, uw portemonnee en het milieu!

Naast het milieuvriendelijk verwarmen van uw woning met een Beaufort houtkachel zijn er natuurlijk nog andere manieren om het milieu te sparen. Er zijn vele websites met tips over het milieu en hoe je het milieu kan verbeteren of minder kan belasten.

Hieronder nog enkele tips die met houtkachels en het milieu te maken hebben.

Steek de kachel aan door gebruik te maken van de Zwitserse methode, ook wel de omgekeerde methode genoemd. Dankzij deze methode is de opstartfase zo kort mogelijk. De opstartfase is de fase die relatief gezien het meest vervuilend is en daarom is het belangrijk om deze fase zo snel en goed mogelijk te doorlopen. De Zwitserse methode wordt stap voor stap uitgelegd in dit filmpje

Met de Beaufort houtkachel inclusief bakoven kunt u tijdens het stoken ook nog tegelijkertijd koken of bakken. Hiermee spaar je het milieu en electriciteit omdat de oven niet gebruikt hoeft te worden. Recepten zijn hier te vinden. Daarnaast is het ook handig om borden voor te verwarmen op de Beaufort houtkachel. Niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens extra smakelijk en handig.

Als u de was in de winter in de buurt van de houtkachel ophangt, is de was zo droog en spaart het de electriciteit van de wasdroger en dus het milieu. Dit is milieuvriendelijker omdat de kachel toch al gestookt wordt om de woonkamer te verwarmen.

Andere tips voor milieubewust stoken en andere milieuvriendelijke foefjes zijn altijd van harte welkom. We zetten ze graag op onze website zodat ook andere klanten hier van kunnen profiteren. 

Om zelf alvast te kijken of u het milieu en uw portemonnee kunt sparen, kunt u een test doen op www.bespaartest.nl.

Jammer genoeg wordt in deze test niet gesproken over de voordelen van houtkachels zoals de Beaufort, maar er zijn genoeg andere maatregelen die u kunt nemen om het milieu te ontzien. Die lage energierekening is sowieso een mooie bonus!