Duurzaam & het milieu

Slim verwarmen met de kachels van Beaufort

Het stoken met een houtkachel is een slimme manier van verwarmen. Houtkachels verwarmen uw huis namelijk zonder een aanslag te doen op de beperkte voorraad fossiele brandstoffen. Hout is een natuurlijke brandstof is die door het duurzaam aanplanten van bossen weer aangevuld wordt. Daarom valt hout ook onder de noemer hernieuwbare energie. Het verwarmen met een houtkachel, zoals de Beaufort, noemt men hernieuwbaar omdat bomen tijdens het groeiproces CO2 uit de atmosfeer halen. Als hout vervolgens in een bos gaat verrotten komt er ongeveer evenveel CO2 vrij als bij het verbrandingsproces van hout, het is dus slimmer om het hout te gebruiken in een houtkachel voor het verwarmen van uw woning.  

Als u kiest voor het stoken op hout met een kachel uit de huidige Beaufort serie stookt u milieubewuster dan met een oud type kachel die nog niet aan de Ecodesign eisen voldoet. Alle nieuwe houtgestookte haarden van de Beaufort voldoen aan de Ecodesign norm. Een Beaufort haalt daardoor meer rendement uit elk blok hout en de gebruikte technieken in de Beaufort houtkachels zorgen voor een lagere emissie van fijnstof dan de vorige generatie houtkachels. Klik hier voor de energielabels van de Beaufort kachels.

Met de techniek en het rendement van de Beaufort houtkachels kunt u uw huis slim verwarmen en tegelijkertijd een fikse besparing realiseren op uw energiekosten. Want met een houtkachel word je meerdere keren warm! Als je het houthakken, sprokkelen, kloven en  stapelen als een goede workout ziet bespaar je zelfs nog op een sportschoolabonnement ;-).

Houtkachelduurzaam

TIJD VOOR ACTIE

Tijd voor actie dus….. doe uw oude open haard of kachel met laag rendement de deur uit en ga besparen op uw energiekosten met de Beaufort houtkachels! U zult zien dat er dan echt iets gaat gebeuren met uw energierekening. Het stoken met een houtkachel zoals de Beaufort Advanced, de Classic of de Match heeft natuurlijk ook nog andere voordelen. U kunt ook koken op de Beaufort of zelfs bakken in de bakoven. U haalt echte sfeermakers in huis, het wordt de nieuwe lievelingsplek van mens en dier: dicht bij de kachel. Zo zult u over een poosje niet meer kunnen zonder de gezellige warmte en de sfeer die een Beaufort houtkachel met zich meebrengt. Daarnaast wordt u meerdere keren warm en blijft u er lekker fit bij. Want laten we eerlijk zijn, een houtkachel vergt wel wat extra werkzaamheden om de voorraad hout op peil te houden. Een Beaufort houtkachel is dus goed voor uw eigen fitheid en gezondheid, de sfeer in huis en uw portemonnee!

Naast het slim verwarmen van uw woning met een Beaufort houtkachel zijn er natuurlijk nog andere manieren om het milieu te sparen. Er zijn vele websites met tips over het milieu en hoe je het milieu kan verbeteren of minder kan belasten.

Hieronder nog enkele tips die met houtkachels en het milieu te maken hebben.

Steek de kachel aan door gebruik te maken van de Zwitserse methode, ook wel de omgekeerde methode genoemd. Dankzij deze methode is de opstartfase zo kort mogelijk. De opstartfase is de fase die relatief gezien het meest vervuilend is en daarom is het belangrijk om deze fase zo snel en goed mogelijk te doorlopen. De Zwitserse methode wordt stap voor stap uitgelegd in dit filmpje

Met de Beaufort houtkachel inclusief bakoven kunt u tijdens het stoken ook nog tegelijkertijd koken of bakken. Hiermee spaar je het milieu en electriciteit omdat de oven niet gebruikt hoeft te worden. Recepten zijn hier te vinden. Daarnaast is het ook handig om borden voor te verwarmen op de Beaufort houtkachel. Niet alleen nuttig maar ook nog eens extra smakelijk en handig.

Als u de was in de winter in de buurt van de houtkachel ophangt, is de was zo droog en spaart het de electriciteit van de wasdroger en dus het milieu. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid in uw woning beter op peil gehouden. Een win-win situatie omdat de kachel toch al gestookt wordt om de woonkamer te verwarmen.

Andere tips en foefjes om energie te besparen en je houtkachel op meerdere manier te gebruiken zijn altijd van harte welkom. We zetten ze graag op onze website zodat ook andere klanten hier van kunnen profiteren. 

Om zelf alvast te kijken of u het milieu en uw portemonnee kunt sparen, kunt u een test doen op www.bespaartest.nl.

Jammer genoeg wordt in deze test niet gesproken over de voordelen van houtkachels zoals de Beaufort, maar er zijn genoeg andere maatregelen die u kunt nemen om het milieu te ontzien. Die lage energierekening is sowieso een mooie bonus!