Documenten kachels

Energielabel

Vanaf 1 januari 2018 worden haarden en kachels ook ingedeeld volgens een energieklasse net zoals we al gewend zijn bij wasmachines, koelkasten etcetera.

Een belangrijke kanttekening hierbij is dat de indeling van de energieklasse gebaseerd is op meerdere factoren maar geen garantie biedt voor een optimaal resultaat. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het stookgedrag van de gebruiker en de vochtigheid/kwaliteit van de gebruikte brandstof veel meer invloed heeft op de uitstoot in het milieu en het rendement dan de energieklasse van een kachel. Gebruik daarom altijd schoon en droog hout. Brandhout moet daarom minstens 2 jaar gedroogd zijn en een vochtigheidspercentage hebben van ca. 15%.

Beaufort Match

Tekening

Energie label

Beaufort 6 KW

Tekening

Beaufort Advanced 6kW

Energie label

Beaufort 8 KW

Tekening

Beaufort Advanced 8kW

Energie label

Beaufort 11 KW

Tekening

Beaufort Advanced 11kW

Energie label

Beaufort Ease gaskachel

Energie label

Kies de juiste capaciteit

Kies de Beaufort kachel die bij uw woonruimte past. Voor een berekening van de juiste capaciteit kunt u natuurlijk bij één van onze dealers terecht. Wilt u het gewenste vermogen alvast zelf berekenen, kijk dan in de tabel hieronder. Het werkt heel eenvoudig. Kijk naar het aantal mdat u wilt verwarmen en kies de juiste lijn afhankelijk van de mate van isolatie van uw woning. Neem nooit een te grote houtkachel, het is belangrijk om goed, voluit te kunnen stoken. Het smoren van een houtkachel is niet goed voor uw rookkanaal en het milieu en de kachelruiten worden dan ook snel zwart. Dat is jammer van het mooie uitzicht! De Beaufort is een convectiehaard, dat betekent dat de warmte gelijkmatig verspreid wordt. Als u meerdere ruimtes wilt verwarmen kunt u de deuren opzetten en daarvan profiteren. Het is wel belangrijk dat de thermostaat van de vloerverwarming of cv op de juiste plek zit. Voor een uitgebreid advies is het verstandig contact op te nemen met onze specialisten.

Beaufort Advanced 6 kW 8 kW 11 kW Eisen vanaf 2022
Rendement (in %)
76
80
80
min 75
CO-emissie (mg/Nm3 bij 13%O2)
737
900
900
max 1250
CxHy emissie (mg/Nm3 bij 13%O2)
107
80
80
max 120
Stof emissie (mg/Nm3 bij 13%O2)
35
27
27
max 40
NOx emissie (mg/Nm3 bij 13%O2)
56
63
63
max 200