Notice: Undefined property: stdClass::$page_meta_title in /home/dennis/domains/beaufortkachels.nl/public_html/models/default/TextPageModel.class.php on line 451 Notice: Undefined property: stdClass::$page_nieuweopmaak in /home/dennis/domains/beaufortkachels.nl/public_html/models/default/TextPageModel.class.php on line 468  De Beaufort; zuinigheid ten top

De Beaufort; zuinigheid ten top

beaufort-11-woodstacker-schuinDe Beaufort houtkachels blinken uit in zuinigheid en duurzaamheid en maken het zo ook de penningmeester naar z'n zin! Het superieure rendement van de Beaufort’s maakt ze ook zeer geschikt om als hoofdverwarming te gebruiken. Voor echte fanatieke houtstokers die milieubewust zijn en geen cent teveel kwijt willen zijn aan hun energierekening! Een dergelijk hoog rendement kan natuurlijk alleen behaald worden door een zeer hoogwaardige verbrandingstechniek. Na de 1e generatie van de Beaufort Classic houtkachel is de lat steeds een beetje hoger gelegd. Met het vuur aan de schenen en ons groene vizier hebben we de Classic doorontwikkeld met als resultaat: De Beaufort Advanced! Met de Beaufort Advanced wordt nu al ruimschoots aan de strenge milieu eisen van 2022 voldaan en garandeert een maximaal rendement met tegelijkertijd een minimale uitstoot van fijnstof (conform Ecodesign, EN13240) en BlmSchV stufe 2). De doelstelling om de Beaufort Classic houtkachel te laten voldoen aan de strengste normen in Europa was al begin 2010 behaald. De vernieuwde Beaufort Advanced is daarom een fijn staaltje vakwerk met uitstekende prestaties. Dit komt o.a. door de verfijnde Triple Pilot bediening (3P) en de toevoeging van een tweede remplaat. Triple Pilot staat voor de drie onafhankelijk van elkaar te bedienen luchttoevoeren (voor de primaire, secundaire en tertiaire verbranding). De Beaufort Classic is net als de Beaufort Advanced voorzien van de Triple Pilot bediening (3p)  en is daarmee ook zeer gemakkelijk te bedienen waardoor de kachel snel de gewenste temperatuur bereikt. Klik hier voor de energielabels van de Beaufort houtkachelserie en de Beaufort Ease gasakchel.

Externe beluchting mogelijk bij de Beaufort Advanced

Met de Beaufort Advanced is het nu ook mogelijk om duurzaam en stijlvol te stoken in een moderne goed geïsoleerde woning! Met de standaard de mogelijkheid tot externe beluchting aan de onderkant en optioneel aan de achterzijde zijn ook hier de mogelijkheden weer groot! De externe beluchting betekent letterlijk dat de lucht van buiten wordt gehaald. 

C02

Optimale verbranding door toevoeging tertiaire luchttoevoer
De Beaufort houtkachels zijn optimaal regelbaar door drie onafhankelijk bedienbare luchttoevoeren (Triple Pilot oftewel 3P), voor de primaire, secundaire én tertiaire verbranding. Het vergt even wat oefening om alles goed op elkaar af te stemmen, maar dan is een optimale verbranding tenminste gegarandeerd! Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar houdt ook de ruit goed schoon. Doordat er een laagje lucht langs de ruit 'geblazen' wordt, krijgt de aanslag geen kans om neer te slaan op de ruit. Een mooie bijkomstigheid. Door deze optimale verbranding blijft er bovendien weinig as achter in de houtkachel waardoor u ook weinig onderhoud heeft.

binnenwerk-beaufortVermiculiet binnenwerk voor betere prestaties en lagere emissiewaarden
Om aan de hoge eisen te kunnen voldoen zijn de Beaufort houtkachels aan de binnenkant voorzien van een vermiculiet binnenwerk ter bescherming van het casco van de kachel. Ten opzichte van een stenen of gietijzeren binnenwerk, kan een houtkachel met vermiculiet tot betere prestaties komen. Resultaat daarvan zijn lagere emissiewaarden en een hoger rendement, daarom is dit ook de doorslaggevende factor geweest bij onze keuze! Vermiculiet breekt iets sneller dan steen en gietijzer, maar is gemakkelijker te vervangen en ook goedkoper. Het is wel belangrijk om altijd een laagje as van ca. 3 cm. achter te laten in de Beaufort houtkachels. De aslaag zorgt namelijk voor een betere verbranding en een beter rendement en bovendien wordt het binnenwerk ook nog eens extra beschermd. Overtollige as schept u eenvoudig weg met de bijgeleverde asschep.

Convectiewarmte met dubbelwandige corten staal
De Beaufort houtkachels onderscheiden zich van andere kachels doordat zij geheel zijn uitgevoerd in hoogwaardig corten staal, waardoor een lange levensduur is gewaarborgd. De dikke bovenplaat houdt bovendien extra lang de warmte vast. Omdat de Beaufort houtkachels dubbelwandig zijn, behoren ze tot de categorie convectiehaarden. Dat is een groot pluspunt wanneer u de kachel vaak wil gebruiken. Vroeger waren er voornamelijk gietijzeren kachels en kreeg je vaak rode oortjes vlak bij de kachel, maar zat je er verderop in de kamer nog maar frisjes bij. Door de circulatie van warme en koude lucht wordt bij convectiekachels de warmte veel beter verspreid. En het mooie is, van hout stoken wordt u meerdere keren warm... tijdens het kappen, zagen, kloven én stapelen. De beloning, het genieten voor uw Beaufort in een lekker warm huis, is daarna des te groter; beleef het met de Beaufort Houtkachels! 

beaufort-6-bakovenAfdichtstrip in plaats van glasvezelkoord
De meeste houtkachels, ook de 1e generatie Beauforts, zijn voorzien van een glasvezelkoord als omlijsting van het deurtje om een goede sluiting te garanderen en valse trek te voorkomen. Iedere houtstoker weet dat het koord vaak loslaat en dat je dat dan weer vast moet gaan plakken of moet gaan vervangen. Een vervelend klusje, wat vaak uitgesteld wordt en waardoor de kachel slechter gaat presteren. Daarom is er bij de huidige generatie Beauforts een afdichtstrip ontwikkeld die er voor zorgt dat de kachel perfect sluit. Weinig onderhoud, weinig materiaal nodig, altijd optimale prestaties en daarom 100% duurzaam!

Houtvak afgesloten, nog betere verbranding!
De Beaufort houtkachel is standaard voorzien van een houtvak en een afsluitplaat. Als u besluit geen hout onder de Beaufort te leggen en u wilt een optimaal rendement bereiken, kunt u het houtvak het beste afsluiten met de meegeleverde afsluitplaat. De lucht blijft namelijk langer hangen onder de houtkachel en wordt alvast meeverwarmd. Al met al leidt het tot nog betere prestaties (in een proefopstelling bij een laboratorium t.b.v. de CE keuring vastgesteld).