Beaufort vragen

Meest gestelde Beaufort vragen

Heeft u nog Beaufort vragen bekijk hieronder de antwoorden.

Het is belangrijk om de kachel goed volop te kunnen stoken, daarom adviseren wij om nooit een te grote kachel te kopen. Bekijk de tabel om het juiste vermogen te berekenen

Een scheur is geen probleem, er zitten namelijk ook naden tussen de onderdelen. Het binnenwerk moet de kachel nog wel kunnen beschermen, dus er mogen geen delen uitvallen of los raken.

Bij een scheur is vervanging nog niet noodzakelijk, als er delen los gaan raken dus wel. Als je dagelijks stookt is het verstandig om van de slijtage onderdelen zelf een reserve voorraad te hebben liggen zodat je het kan vervangen zodra het nodig is.

De voorste schuif onder de ruit is voor de primaire beluchting. Deze zorgt ook voor een luchtstroom langs de ruit zodat deze niet zo snel vies wordt. De bediening boven de ruit is voor de secundaire beluchting en de schuif aan de rechter zijkant is voor de tertiaire beluchting. Omdat de Beaufort drie, onafhankelijk van elkaar te bedienen luchtschuiven heeft is de Beaufort bijna in elke situatie met elk rookkanaal te plaatsen. Dit systeem noemen we Triple-Pilot. Bij veel andere kachelmerken is de luchtvoorziening c.q. –regeling op slechts één bedienknop, deze kachels zijn daardoor minder goed op je situatie af te stemmen. 

Iedereen heeft een andere methode, variërend van het schoonmaken met een krant die vochtig gemaakt is met koude thee tot schoonmaken met keukenrol en water met een klein scheutje ammoniak. Dat zijn de goedkoopste methodes. Heb je geen zin in geklieder? Koop dan een fles ruitenreiniger bij de haardenspeciaalzaak. Dit is niet hetzelfde als bijvoorbeeld Glassex, maar echt speciaal bestemd voor kachelruiten. Spuit ruitenreiniger op de ruit en neem de viezigheid eenvoudig af met een oude doek of met keuken papier. Bij hardnekkig vuil eerst even in laten trekken of eventueel een sponsje gebruiken. Als je de ruit regelmatig schoonmaakt zal het vrij gemakkelijk gaan. Je houdt de ruit zo lang mogelijk schoon door met goed gedroogd, schoon hout te stoken.