Modellen

De Beaufort kachel; een haard door én voor de echte stookfanaat!

De Beaufort kachel is altijd al een zeer succesvolle houtkachel en een echte allemansvriend geweest. Wij hebben onszelf het vuur aan de schenen gelegd en de succesvolle Beaufort Classic nog verder geperfectioneerd en doorontwikkeld tot de strakke Beaufort Advanced. Met de komst van de Advanced is het Beaufort trio nu compleet. De Beaufort Ease gaskachel voor gemak en comfort én de Classic en Advanced voor het stoken van een lekker fikkie op een zuinige en milieubewuste manier.

Beaufort kachel met optimaal rendement

De Beaufort houtkachels zijn dé duurzame houtkachels voor en door de échte houtstokers onder ons. Voor wie het wil weten… de Beaufort is het product van jarenlange ontwikkelingen en aanpassingen op basis van feedback van klanten en een select consumentenpanel. Het belangrijkste uitgangspunt was daarbij het rendement en het voldoen aan de strenge Duitse Din-plus norm met een minimale uitstoot van CO2 en fijnstof. Deze norm gaat verder dan de Nederlandse regelgeving. Hiervoor is ten opzichte van het eerste type Beaufort o.a. de verbrandingskamer aangepast en zijn er nu drie afzonderlijk van elkaar te bedienen luchttoevoeren (voor de primaire, secundaire en tertiaire verbranding). Deze verbrandingstechniek wordt Triple Pilot (3P) genoemd. Door dit systeem is de Beaufort houtkachel beter regelbaar dan ooit tevoren en in staat om zelfs onder de moeilijkste omstandigheden goed te functioneren. Maar hier bleef het niet bij…

Met het oog op gebruikersgemak is overwogen de luchttoevoeren op één bedieningsknop te zetten of zelfs de houtkachels te voorzien van een automatische thermostaat, maar elke keer bleek uit onderzoek dat houtstokers het rendement, oftewel besparing van kosten en het milieu, belangrijker vonden dan een simpele bediening. De meeste klanten kiezen voor een houtkachel om op de stookkosten te kunnen besparen, daarnaast is het milieu en duurzaamheid een belangrijk argument. Vaak zijn Beaufort klanten al ervaren stokers of komen ze uit een gezin met echte houtstokers. Natuurlijk is de Beaufort houtkachel voorzien van een goede gebruiksaanwijzing waardoor zelfs een leek na een paar keer ‘proefstoken’ de haard helemaal onder controle heeft.

De Beaufort kachels

Klein maar superkrachtig… met de Beaufort 6 zit je er altijd warmpjes bij!

De Beaufort maakt van je huis een thuis! Het vlammenspel blijft je betoveren…  

De Beaufort bewijst dat zuinigheid & duurzaamheid ook gezellig en sfeervol kunnen zijn

De stoere uitstraling van een Beaufort maar met het gemak van een gaskachel EASY