Modellen

Van klein tot krachtig, van gas tot hout, de Beaufort zorgt altijd voor sfeer in huis!

Klein maar superkrachtig… met de Beaufort 6 zit je er altijd warmpjes bij!

De Beaufort maakt van je huis een thuis! Het vlammenspel blijft je betoveren…  

De Beaufort bewijst dat zuinigheid & duurzaamheid ook gezellig en sfeervol kunnen zijn

Houtkachel met strak (eco)design en speelse variaties

De stoere uitstraling van een Beaufort maar met het gemak van een gaskachel, heel EASY…

De Beaufort kachel; een haard door én voor de echte stookfanaat!

De Beaufort kachel is al jaren erg succesvol en brengt in heel wat huishoudens, zowel in binnen- als buitenland, gezelligheid en warmte. Na de initiële Beaufort serie heeft de Classic serie de basis gelegd voor de populariteit van de Beaufort. Dit is het model waar tot nu toe de meeste kachels van verkocht zijn. De ontwikkelaars hebben zichzelf daarna het vuur aan de schenen gelegd om nog meer én betere modellen te ontwikkelen. Dat is naar onze bescheiden mening heel erg goed gelukt met de Advanced serie, Match serie en de Beaufort Ease gaskachel. De Beaufort Ease gaskachel staat voor gemak en comfort en de Classic en Advanced houtkachels voor het stoken van een lekker fikkie op een zuinige en milieubewuste manier. De Match is een mooie strakke vrijstaande kachel die je dankzij de optionele Matchbox in verschillende opstellingen neer kan zetten. Voor variatie is de Match een uitstekende keuze! Omdat de ontwikkelingen in de maatschappij niet stil staan en woningen steeds energiezuiniger gebouwd worden is de Beaufort ook met z’n tijd meegegaan.

Beaufort kachel met optimaal rendement

De Beaufort houtkachels zijn dé duurzame houtkachels voor en door de échte houtstokers onder ons. Voor wie het wil weten… de Beaufort is het product van jarenlange ontwikkelingen en aanpassingen op basis van feedback van klanten en een select consumentenpanel. Het belangrijkste uitgangspunt was daarbij het rendement en het voldoen aan de strenge Duitse Din-plus norm met een minimale uitstoot van CO2 en fijnstof. Deze norm gaat verder dan de Nederlandse regelgeving. Inmiddels is de Ecodesign 2022 normering de leidraad voor ontwikkelingen. Er zijn ten opzichte van het eerste type Beaufort talloze aanpassingen doorgevoerd en v.w.b. de verbrandingstechniek zijn onze ontwikkelaars met een schone lei begonnen om ‘out of the box’ te kunnen redenen. Deze frisse blik heeft tot mooie, innovatieve inzichten geleid. Hierdoor is bij de Classic en Advanced o.a. de verbrandingskamer aangepast en zijn er drie afzonderlijk van elkaar te bedienen luchttoevoeren (voor de primaire, secundaire en tertiaire verbranding). Deze verbrandingstechniek wordt Triple Pilot (3P) genoemd. Door dit systeem is de Beaufort houtkachel beter regelbaar dan  houtkachel van andere merken en in staat om zelfs onder de moeilijkste omstandigheden goed te functioneren. Maar hier bleef het niet bij…

Met het oog op gebruikersgemak is overwogen de luchttoevoeren op één bedieningsknop te zetten of zelfs de houtkachels te voorzien van een automatische thermostaat, maar elke keer bleek uit onderzoek dat houtstokers het rendement, oftewel besparing van kosten en het milieu, belangrijker vonden dan een simpele bediening. De meeste klanten kiezen voor een houtkachel om op de stookkosten te kunnen besparen, daarnaast is het milieu en duurzaamheid een belangrijk argument. Vaak zijn Beaufort klanten al ervaren stokers of komen ze uit een gezin met echte houtstokers. Natuurlijk is de Beaufort houtkachel voorzien van een goede gebruiksaanwijzing waardoor zelfs een leek na een paar keer ‘proefstoken’ de haard helemaal onder controle heeft.

De Advanced en Match zijn in tegenstelling tot de Classic voorbereid op het aansluiten van een externe luchttoevoer. Dit om in te spelen op de ontwikkeling van steeds beter geïsoleerde woningen en de hieruit voortkomende noodzaak om de houtkachel te kunnen voorzien van een zuurstoftoevoer van buiten de woonruimte. Daarnaast was er de uitdaging om de uitstoot van fijnstof nog verder te verlagen en tot slot de wens voor een strakker uiterlijk om het tijdloze karakter van de Beaufort nog verder te benadrukken. Zowel de Beaufort Advanced als de Match zijn qua design dan ook een stuk strakker dan de Beaufort Classic. De Match heeft een andere verbrandingstechniek en is eenvoudiger te bedienen met slechts één hendel onder de verbrandingskamer. Zo hebben we in ons assortiment voor iedereen wat wils!