Beaufort houtkachel accessoires

De Beaufort houtkachels; variatie, variatie en nog eens....variatie

Een Beaufort Classic en Advanced houtkachel zijn uit te breiden met allerlei accessoires die ook onderling uitwisselbaar zijn.

Voor liefhebbers van koken, roosteren en bakken is er voor deze kachels bijvoorbeeld een (demontabele) bakoven en een barbecuerooster ter uitbreiding verkrijgbaar. Kunt u niet kiezen tussen een kachel en een open haard? Gebruik dan het vonkenscherm voor een extra vleugje romantiek! Netjes en sfeervol een voorraadje hout onder de kachel? Geen probleem, de Beaufort Woodstacker onder de kachel biedt voldoende ruimte. Dit maakt de houtkachel tevens in hoogte aanpasbaar, voor stoken op niveau! Bent u een liefhebber van speksteen, maar gaat een speksteenkachel te ver? Dan kunt u uw Beaufort kachel voorzien van een speksteenplaat. Zo heeft de Beaufort een verwisselbare boven- en achter aansluiting en past zich daardoor moeiteloos aan aan veranderde omstandigheden, zo kan hij altijd meeverhuizen! De Beaufort Advanced speelt in op de beter geïsoleerde woningen. De Advanced is namelijk standaard uitgerust met een aansluiting tot externe beluchting aan de onderkant (welke optioneel ook naar de achterzijde kan). Hierdoor wordt de lucht, benodigd voor verbranding, rechtstreeks van buiten aangevoerd. Dit is vooral praktisch bij mechanisch geventileerde woningen. De accessoires van de Beaufort zijn een groot succes waar we trots op kunnen zijn. Dat blijkt wel uit het feit dat de accessoires (zoals het barbecuerooster en de afdekplaat voor het houtvak) door andere fabrikanten van houtkachels volop geïmiteerd worden. Zo ziet u, bijna alles is mogelijk met de Beaufort Classic en de Beaufort Advanced. 

Beaufort houtkachel accessoires en toebehoren

Handschoen

Om ervoor te zorgen dat u uw handen niet brand kan u een handschoen gebruiken. Met de handschoen kan u veilig met uw handen in de buurt van vlammen en hete objecten komen. 

Bakoven

De Beaufort Classic of Advanced krijgt opeens een andere uitstraling als u de (demontabele) bakoven toevoegt. De kachel wordt hoger en oogt daardoor ook meteen smaller. Met de bakoven kunt u naast het stoken ook nog eens koken en bakken midden in uw woonkamer. Tijdens onze speciale themaweekenden ‘koken & stoken’ , die ongeveer 2 x per jaar gehouden worden bij de verschillende dealers, kunt u zelf aanschouwen wat voor een lekkere gerechten klaargemaakt kunnen worden met de Beaufort kachels.

Speksteenplaat​

Speksteen bezit de bijzondere eigenschap om warmte langer vast te kunnen houden. Zo geniet u nog veel langer van het door u zelf, in de kachel, opgestookte haardvuur. Ook is de speksteen een prima bescherming voor uw stalen bovenplaat. Speksteen is eenvoudig af te nemen met een vochtige doek en als u uw Beaufort kachel regelmatig gebruikt voor het laten sudderen van een lekker stoofpotje of het opwarmen van uw eten, is het zeker een aanrader. Ook het bakvak van de Beaufort kachel is optioneel te voorzien van een speksteenplaat.

Barbecuerooster

Herkent u dat? Zo veel zin in een stuk vlees of vis met die overheerlijke bbq-smaak maar het Nederlandse weer laat u weer in de steek. Met het bbq-rooster voor de Classic en Advanced wordt dit mogelijk gemaakt in de meest barre weersomstandigheden! Ondertussen het heerlijke rustieke stokbrood afbakken? Dat kan nog ook tijdens het bbq-en in de super handige bakoven! 

Vonkenscherm​

Heeft u altijd al een open haard willen hebben, maar ziet u op tegen de nadelen van een open haard? Met de Beaufort Classic of de Beaufort Advanced kachel heeft u dan een uitstekende troef in handen. Als u deze dicht stookt, heeft u het rendement van een zeer energiezuinige kachel en ook nog mooi zicht op het houtvuur. Maar wilt u toch net iets meer ‘back to basic’, uw oerinstincten volgen en het haardvuur mooi zien vlammen en horen knapperen? Dan gebruikt u toch gewoon het vonkenscherm van de Beaufort kachel. In één handomdraai tilt u het glasdeurtje naar boven en zet u het vonkenscherm er voor in de plaats. Lekker stoken en genieten maar! Alleen het berenvelletje ontbreekt nog….

Houtvak & afsluiting

Voor een voorraadje houtblokken is er onder de Beaufort kachels een knus plekje vrijgemaakt. Het hout droogt onder de kachel alvast een beetje extra, waardoor het straks nog mooier brandt. Tevens geven de houtblokken onder de kachel een prachtig sfeerbeeld! Wilt u het houtvak strak afsluiten omdat dat beter bij de inrichting past? Dan is dat mogelijk met het voorzetscherm, welke standaard bij de Beaufort Classic en Beaufort Advanced geleverd wordt. Voor beide opties is wat te zeggen, maar u draait aan de knoppen!

Beaufort Woodstacker

Met de Woodstacker (zie foto rechts) stookt u pas echt op niveau! Door toevoeging van de woodstacker krijgen de Beaufort’s ineens een heel ander uiterlijk. Het middelste vak kan benut worden voor het opbergen van accessoires zoals kachelhandschoenen, aanmaakblokjes e.d. Veel klanten vroegen om een hogere Beaufort en op deze manier is dat gelukt. Het principe is zoals altijd modulair. De achteruitgang van de houtkachel wordt hierdoor natuurlijk wel verhoogd, maar bij gebruik van een bovenuitgang is de aanpassing heel eenvoudig. Ook is het mogelijk om de Beaufort basismodule in te korten waardoor eigenlijk elke gewenste hoogte bereikt kan worden. Eventueel maatwerk en aanpassingen moeten altijd in overleg met de dealer uitgevoerd worden.

Asschep

De Beaufort kachel is niet voorzien van een aslade, u stookt gewoon op de vuurvaste bodem van de kachel. Dit biedt vele voordelen en u zult merken dat de Beaufort kachel zo zuinig met z’n brandstof omspringt dat er maar weinig as overblijft. Als de Beaufort verzadigd raakt en u wat as moet weghalen, kunt u dit eenvoudig doen met de bij de Classic en Advanced geleverde asschep. 

Laat wel altijd een laagje as van ca. 3 cm. achter, want het houtvuur in de kachel brandt het beste op een bedje van as. Bovendien beschermt de aslaag het binnenwerk van de Beaufort en zorgt het voor een beter rendement.

Warmhoudplaat​

Bij de Beaufort houtkachels is het mogelijk om een warmhoudplaat te gebruiken. De warmhoudplaat is goed toepasbaar voor bijvoorbeeld een pan, zo kan je je pan mooi verwarmen zonder de kachel te beschadigen.

Verwisselbare aansluiting

De Beaufort kachel is standaard zowel voorzien van een boven- als achteraansluiting voor de afvoer van rookgassen. Zo kan de Beaufort kachel als u gaat verhuizen, gewoon meeverhuizen en past hij zich gemakkelijk aan naar de nieuwe situatie. 

Houtbak & haardstel

Wilt u graag een bijpassende houtbak en pook of knijptang aanschaffen? Onze dealers beschikken allemaal over een groot assortiment ‘haardgarnituur’. Laat u verrassen en kies iets wat bij u en uw inrichting past.

Vloerplaten

Voor onder uw Beaufort houtkachel hebben wij verschillende vloerplaten gemaakt. Op een stenen vloer is het niet noodzakelijk, maar wel zo handig. Het is ook erg mooi om een glazen vloerplaat onder de Beaufort houtkachel te plaatsen. Er zijn verschillende vormen, formaten en soorten vloerplaten..