Beaufort aansluitmateriaal

Een Beaufort houtkachel kunt u aansluiten op een nieuw of reeds bestaand rookkanaal, gespoten in de kleur die u wenst, of natuurlijk gewoon in de kleur van de Beaufort houtkachel. Bij de Beaufort Classic of Advanced kunt u het rookkanaal op de door u gewenste manier aansluiten: aan de bovenzijde of aan de achterkant, een verwisselbare aansluiting dus. Ideaal!

Bij de Beaufort Advanced en Match zijn de mogelijkheden nog uitgebreider; daarbij is namelijk ook de mogelijkheid om deze aan te sluiten op externe beluchting.

Dit kunt u later ook nog veranderen. Als u gaat verhuizen, kan de Beaufort houtkachel dus gewoon met u mee!

Voor het aansluitmateriaal tot aan het rookkanaal kunt u kiezen uit blauwgegloeid (wat het meest gebruikt wordt en ook het goedkoopste is), gegalvaniseerd of zelfs RVS. De levensduur van RVS materiaal is langer dan die van blauwgegloeid materiaal. Naast onderscheid in materiaalsoorten is er ook onderscheid tussen gladde bochten en draaibare bochten. Ook hier geldt: uw smaak is leidend.

Laat u vooraf goed adviseren! Een goed, veilig en betrouwbaar rookkanaal is van levensbelang.

De Beaufort Ease is een gesloten systeem kachel, hiervoor is dus ander pijpmateriaal nodig, namelijk: concentrisch pijpmateriaal. Een gesloten systeem gaskachel haalt de zuurstof die benodigd is voor de verbranding van buitenaf. Net zoals bij moderne cv-ketels. Het concentrische pijpmateriaal bestaat daarom uit een binnen- en buitenpijp. U kunt de Beaufort Ease aansluiten met een muurdoorvoer of met een dakdoorvoer. De Beaufort Ease is voorzien van een aansluiting aan de bovenkant. Uw vakhandel geeft u graag advies en kan u verder informeren over de mogelijkheden en installatiekosten.

beaufort woodstacker 8 kw