Gastenboek pagina 4

Bericht toevoegen

37 - 48 van 93 resultaten

Siep van Vliet

We hadden altijd een gietijzeren kachel, nu de Beaufort (convectiekachel noemen ze het). Wat een verschil! De warmte wordt nu beter door de kamer heen verspreid. Lekker hoor, vooral nu het in de ochtend en avond nog zo koud is.

Wat u zegt klopt inderdaad, de Beaufort is een convectiekachel en de warmte wordt dan verspreid door de circulatie van de warme luchtstromen (die mengen met de koude lucht en in beweging komen waardoor de hele kamer en soms meerdere ruimtes verwarmd kunnen worden). Veel stookplezier nog!

Familie Kupers

Super kachel die Beaufort! We willen nooit meer anders. Groetjes fam. Kupers

Erna Pieters

We hebben de Beaufort pas twee weken geleden gekocht dus de winter was al voorbij, maar we zijn er echt heel blij mee. We twijfelden heel erg tussen de 8 en 6, maar gelukkig hebben we het advies van de verkoper opgevolgd want anders zou de kachel veel te groot geweest zijn. Volgens mij kunnen we nu veel besparen want de cv hoeft helemaal niet meer aan. Als het koud is doen we 's morgens even de kachel aan en met het zonnetje in huis, hoeven we 's middags al niet meer te stoken! Ik denk wel dat we nog zo'n woodstacker gaan kopen want ik vind het houtvak een beetje klein onder de kachel.

Fam. Brink

We hebben in februari de gaskachel van de Beaufort gekregen en we zijn erg enthousiast over de vlammetjes. We hebben houtstammetjes onder de kachel gedaan (in plaats van de metalen plaat) en dat staat een stuk leuker. Er zijn al behoorlijk wat mensen die dachten dat het een houtkachel was. Onze complimenten want het verschil is moeilijk te zien. Hartelijke groet van fam. Brink

Gisella

We zijn erg blij met onze nieuwe beaufort, we hebben het kleinste type. We hebben er een extra vak onder om hout in te doen, dat noemen jullie de woodstacker toch? En dat staat zo gezellig. Het is bijna jammer dat het weer voorjaar wordt.

Patrick

Sinds vorige week hebben we een nieuwe Beaufort 8 houtkachel. Wij hebben onze Dovre gietijzeren kachel verkocht omdat we het hier niet warm mee kregen. Nu is ons verteld dat we het met deze makkelijk rond de 23 graden kunnen krijgen binnen een korte tijd stoken. Nu ben ik alleen al sinds vanmorgen half 11 bezig met flink doorstoken, met een beginstand van 17 graden en staat nu pas op 19,5 graden. Ik snap niet hoe dit kan of wat ik dan fout doe.... De woonruimte is ongeveer 130m3, dus het zou voldoende moeten zijn. Heb eigenlijk alweer een beetje spijt van deze aankoop. Want we hebben in een jaar veel geld geinvesteerd in wat warmte in huis, maar dit komt er helaas nog niet van.

Miriam

Ik heb laatst heerlijke broodjes afgebakken in onze nieuwe Beaufort tijdens mijn verjaardag. Het zag er gezellig uit en het hele huis rook lekker. Een echte aanrader dus....

Dat klinkt goed!

Jan Cuperus

Hallo ik wil even laten weten dat ik positief verrast ben over de Beaufort. Vorige week bij ons geplaatst en we kunnen echt niet meer zonder. Ik had niet verwacht dat zo'n kleine kachel (we hebben het kleinste type) zoveel warmte zou geven. Echt gezellig en heerlijk met dit weer!

Fam. Franssen

Hallo, is de Beaufort houtkachel ook om te bouwen naar gas? Ik zag namelijk op jullie website dat jullie nu ook een gaskachel maken. Ik heb de houtkachel Beaufort al heel wat jaren met heel veel plezier, maar we worden een dagje ouder en willen het onszelf wat gemakkelijker maken. Graag jullie advies. Groeten, fam. Franssen

Beste familie Franssen, het klopt dat de Beaufort inmiddels ook als gaskachel te koop is. Gelukkig zijn we er in geslaagd om een sfeervol vlambeeld te creren, dus dat is zeker een mooie aanwinst als u wilt kiezen voor meer gemak. De houtkachel is helaas niet om te bouwen naar een gaskachel. Dat heeft te maken met regelgeving en veiligheid maar ook het binnenwerk en de rookgasafvoer is volledig anders. Het is slimmer en voordeliger om de houtkachel in te ruilen. Dat zal bij de meeste verkooppunten geen probleem zijn want er is veel vraag naar gebruikte houtkachels zoals de Beaufort. We hopen dat u zo genoeg weet maar mocht u verder nog vragen hebben dan horen wij dat graag van u.

H. Bulder

De beaufort 8 brandt prima, echter de bijgeleverde spekstenen plaat begint na 2 maanden stoken al scheuren te vertonen. Dit lijkt me voor een plaat van 120 euro niet de bedoeling. Valt dit onder de garantie en doet dit euvel zich vaker voor?

Beste heer Bulder, Als het goed is, is er inmiddels door de dealer een nieuwe speksteenplaat geleverd. Het is belangrijk om voordat de speksteenplaat neergelegd wordt koord op de kachel te leggen. Als dit niet gebeurt kan de plaat inderdaad gaan scheuren. We hebben dit ook voor alle duidelijkheid in de handleiding opgenomen.

Fam. Heegen

Wat is dat toch gezellig zo'n kachel in huis. We zijn echt erg blij met onze Beaufort, hij is lekker zuinig en we doen langer met ons hout dan gedacht. Vooral met deze dagen rond Sinterklaas en Kerst geeft het wel 'n extra leuke sfeer in huis. Thanx voor de snelle levering! Gr. fam. Heegen

Dion

Wij zijn vorige week verhuisd en in ons nieuwe huis staat een Beaufort houtkachel (prima kachel trouwens, onze complimenten!). De vorige bewoners hebben geen handleiding achtergelaten en hoewel we ons al prima met de Beaufort redden, vinden we het toch wel fijn om een gebruiksaanwijzing te hebben. Kunt u ons helpen? Hartelijke groet Dion

U kunt de handleiding van de Beaufort bekijken en printen als u deze link gebruikt http://www.beaufortkachels.nl/images/Handleiding_Beaufort.pdf . Veel stookplezier!

37 - 48 van 93 resultaten