Gastenboek pagina 2

Bericht toevoegen

13 - 24 van 93 resultaten

Jantina West

Heerlijke kachel, geen spijt van. Ik wil nooit meer anders dan een houtkachel. Veel gezelliger dan een radiator!

Gerald Kemper

De kachel bevalt ons heel erg goed. We hebben het middelste type en die is groot genoeg voor ons. Bedankt voor de snelle levering en binnenkort kopen we dezelfde maar dan op gas voor ons vakantiehuis.

P. de Boer

We zijn helemaal blij met de Beaufort in ons nieuwe huis. Ondanks de warmte toch al een paar keer gestookt om te wennen en in te stoken met alle deuren en ramen open. We popelen om 'm van de winter echt veel te gebruiken.

Kasha

Wat een plezier hebben wij deze winter gehad van onze Beaufort. We gaan 'm nu even een opknapbeurt geven zodat hij volgend jaar er weer tegen kan. Waar kan je de kachel het beste mee behandelen zodat de kleur weer mooi egaal wordt? Met kachelpoets of iets anders? Alvast bedankt voor het advies

Beste Kasha, Fijn dat je veel plezier hebt gehad van de Beaufort. Je kan de kachel het beste spuiten met hittebestendige verf (verkrijgbaar bij elke haardenspecialist). Kachelpoets is alleen geschikt voor sommige gietijzeren kachels en niet voor de Beaufort want die is gemaakt van staal. Het spuiten met hittebestendige verf geeft dan een strakker resultaat. Na het spuiten zal de verf eerst weer in moeten branden om goed uit te harden, dus het gaat wel even stinken in het begin. Goed ventileren is dan erg belangrijk natuurlijk. Veel succes ermee!

Fam. De Lange

We zijn erg blij met de gaskachel van Beaufort. Mooie vlammetjes en het lijkt net een echte houtkachel. We hebben wel nog een vraagje. Moet die handgreep nou naar binnen of naar buiten toe?

Beste familie de Lange, Bij de houtkachel staat de handgreep van de kachel af (naar rechts) omdat deze anders te heet wordt. Bij de gaskachel maakt het in principe niet uit wat je met de handgreep doet. Als jullie willen dat hij het meeste op de houtkachel lijkt dan moet hij dus naar rechts. Veel plezier verder met de Beaufort Ease!

Pjotr

Super praktische kachel, lekker goed regelbaar! Snel geleverd, wij zijn fan.

Fam. van Dalfsen

Wanneer is externe beluchting nodig?

Externe luchttoevoer is wenselijk op het moment dat er niet goed of niet voldoende geventileerd kan worden in de woning. Een kachel heeft zuurstof nodig voor de verbranding. Als een woning mechanisch geventileerd wordt en er geen of weinig ventilatie mogelijk is, is externe beluchting noodzakelijk. Voor een goed advies over uw specifieke situatie verwijzen wij u naar één van onze verkooppunten voor een advies op maat. 

Fam. van Dalfsen

hallo, wat zijn de verschillen tussen de Beaufort Advanced en de Classic? Dat kan ik niet zo gemakkelijk terugvinden.

De Advanced verschilt van de Classic op twee manieren, uiterlijk en techniek. De maatvoering is wel nagenoeg gelijk.

Uiterlijk:
Een strakkere handgreep, geen vlammetje aan de voorkant, logo in de ruit en de bedieningsknoppen aan de zijkant.

Techniek:
De Beaufort Advanced is een doorontwikkeling van de Classic en is voorzien van een tweede remplaat, gepositioneerd vlak voor de rookgasafvoer, ten behoeve van een nog hoger rendement gecombineerd met minimale uitstoot van fijnstof. Deze productontwikkeling is het resultaat van jarenlang testen van verschillende technische aanpassingen om te komen tot de Beaufort Advanced die in alle opzichten ruimschoots aan de toekomstige eisen van 2022 voldoet (Ecodesign, EN13240, BlmSchV stufe 2).

Een kanttekening hierbij is wel dat de verschillen voornamelijk meetbaar zijn in een laboratorium. In de praktijk zijn andere factoren zoals stookgedrag, houtsoort, rookkanaal en weersomstandigheden vaak belangrijker.  

Naast een tweede remplaat is de Beaufort Advanced ook voorzien van de mogelijkheid voor externe beluchting. Dat betekent dat de zuurstof, benodigd voor verbranding, van buiten de leefruimte gehaald wordt. Indien u kiest voor aansluiting aan de achterkant, heeft u een optioneel verloopstuk nodig. Bij aansluiting via de onderkant van de kachel is dat niet nodig. 

Hein

We hebben de Beaufort sinds een aantal weken en vinden het jammer dat we niet eerder een houtkachel gekocht hebben. De warmte is echt veel lekkerder dan van een gaskachel of radiator.

Leonie Vrije

Wij hebben sinds kort de Beaufort Advanced (middelste formaat). We twijfelden eerst tussen de Classic en Advanced, maar hebben toch voor de Advanced gekozen omdat hier subsidie op zat. We zijn erg blij dat we de kachel op tijd besteld hadden want we hebben er deze winter al heel veel gebruik van gemaakt.

Sjoerd Visser

Topkachel die Beaufort, deze winter veel gebruik van gemaakt en enorm op stookkosten bespaard! Makkelijk te bedienen als je even wat 'gespeeld' hebt met de knoppen want je ziet meteen aan het vuur wat er gebeurt.

Remco van Baak

Gister voor het eerst met onze nieuwe Beaufort Advanced gestookt en we zijn super blij met de kachel. Ook fijn dat we dat nu al gedaan hebben, want de 1e x instoken is wel eventjes een stinkerij om de verf te laten inbranden. We waren van plan om de kachel alleen in herfst en lente te gebruiken en in de winter dan alleen cv aan te doen, maar ik denk dat we houtkachelverslaaft gaan worden. Zooo lekker dit! Zelfs de hond heeft een nieuwe plek gevonden ;-). We vonden de uitstraling en het vlammetje van de Classic mooier, maar zijn toch voor de Advanced gegaan, eigenlijk omdat deze nog zuiniger is.

Heel slim om dat instoken nu al te doen, nu het nog niet erg koud is. Even een paar uur flink stoken met de deuren/ramen open en dan is het gelukkig wel klaar. We wensen jullie veel plezier met de kachel.

13 - 24 van 93 resultaten